Új jelszó kérése
TOP termékek
Hírlevél
Neolife központ elérhetősége
Fizetési megoldás
Házhozszállítás
Fogyasztó Barát

Fogyasztóbarát

Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2015.11.17 14:54

Probiotikum/prebiotikum

 

 

A PREBIOTIKUMOK olyan élelmiszerösszetevők, melyre az emésztőenzimek nem hatnak, és amelyek serkentik a jótékony baktériumok szaporodását és/vagy aktivitását. Hosszú láncú poliszacharidokat tartalmaz, mint az inulin és a gyümölcs-oligoszacharid, melyek leggyakrabban az alábbi élelmiszerekben fordulnak elő: banán, agávé, spárga, articsóka és vöröshagyma.

 

A PROBIOTIKUMOK a prebiotikumoktól eltérően a probiotikumok olyan tápanyagok, melyeket bélflóránk támogatására és a jótékony baktériumok számának növelésére használunk. Friss kutatások rámutattak, hogy az erdei gyümölcsökben található polifenolok is jó hatással vannak a bélrendszerre és szerepet játszanak a glükóz szabályozásban probiotikus hatásuknak köszönhetően.


Enyhítik a gyermekek élelmiszerallergiáját: a kutatások arra is rámutattak, hogy az allergiás rendellenességek által veszélyeztetett családokban született gyermekeknek adott probiotikumok csökkentik az atópiás dermatitisz előfordulását.

 

SEGÍT A TESTSÚLY KONTROLLBAN

A British Journal of Nutrition-ben közölt, újkeletű tanulmány kimutatta, hogy néhány probiotikum segíthet a hölgyek testsúly ellenőrzésében a bélrendszer mikroflórájának egyensúlyának visszaállításában olyan baktériumokkal, melyek elősegítik az egészséges testsúly megtartását.


SEGÍT A MÉREGTELENÍTÉSBEN

Tudományosan igazolt tény, hogy a vastagbélben található káros kémiai anyagok méregtelenítésében rendkívül fontos szerepet játszanak a jótékony baktériumok. Csökkentik számos toxikus vagy karcinogén metabolit termelődését. A Lactobacillus acidophilus például gátolhatja egyes rákkeltő aminok és enzimek képződését a bélben.

 

ELŐSEGÍTI A VASTAGBÉL HOSSZÚTÁVÚ EGÉSZSÉGÉT

Az olyan jó baktériumok, mint a lactobacilusok és a bifidobaktériumok azonkívül, hogy csökkentik a toxikus/mutagén összetevők szintjét, aktív támogatást nyújtanak a vastagbél sejtjeinek.


Számos tanulmány, mely a Journal of Experimental Medicine-ben jelent meg, azt támasztja alá, hogy a bél mikrobiális összetétele rizikófaktort jelenthet a kolorektális daganat és béltumor kialakulásában a genetikai tényezőkön kívül.

 

TÁMOGATJA A SZÍV EGÉSZSÉGÉT

Az emberek nagy része a bélrendszer és a szív egészségét külön kezeli, de a legfrissebb kutatások eredményei szerint némely probiotikumok fogyasztása segíthet az LDL koleszterin és a koszorúér-betegség (CHD) kockázatának egyéb tényezőinek csökkentésében. A tanulmány 26 klinikai vizsgálatot és meta analízist vett górcső alá. Megfigyelték, hogy mind az össz.koleszterin csökkent és a gyulladást jelző értékek is javulást mutattak.


FENNTARTJA A SZÁJÜREG EGÉSZSÉGÉT

Az European Journal of Dentistry-ben publikált tudományos kutatások alapján, melyek a probiotikus lactobacilusokat és a bifidobaktériumokat vizsgálták, fordított arányosságot figyeltek meg a probiotikumokat tartalmazó termékek fogyasztása és a parodontális betegség, a fogszuvasodás, a szájgomba és a szájszag között16.

 

Probiotikumban gazdag táplálékok: joghurt, vaj, tejföl, sajtok, túró, kefír.


HOGYAN HATNAK A PROBIOTIKUMOK A SZERVEZETÜNKRE?

IMMUNITÁS

– Erősíti a veleszületett immunitást

– Enyhíti az ételallergiás tüneteket a gyermekeknél

KIEGYENSÚLYOZOTT BÉL MIKROFLÓRA

– Ellenőrzésük alatt tartják a kártékony baktériumokat

– Megelőzi az utazás során fellépő hasmenést

– Kordában tartja az irritábilis bélszindrómát (IBS)

ANYAGCSERE

– Segíti a B vitaminok szintetizációját

– Csökkenti a toxikus/mutagén összetevők szintjét

– Elősegíti a vastagbél hosszútávú, tartós egészségét

EMÉSZTÉS
– Olyan enzimeket termel, melyek segítik a laktóz megemésztését
– Enyhíti a laktóz intoleranciát

Webáruház készítés